• wat-is-kan

Welkom bij KANpraktijk!

KAN staat voor Kinder- en jeugdtherapeut Arnhem Noord. Mijn naam is Emmy Stelling- van Looij. Ik ben ib'er en integratief kinder- en jeugdtherapeut. Ik bied integratieve kinder- en jeugdtherapie, coaching i.c.m. leerondersteuning en therapeutische Kinderyoga  aan voor kinderen en jongeren binnen de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Ik heb, naast mijn vakgerichte diploma's, verschillende certificaten psychologie, zoals 'Inleiding in de psychologie' en 'Sociale psychologie',  aan de OU behaald. Dit maakt het gehele vak nog inzichtelijker. De therapie en de coaching i.c.m. leerondersteuning zijn beide oplossingsgericht. Ik leer kinderen hun kwaliteit in te zetten als kracht en help de kinderen zichzelf beter te leren kennen. Daarnaast geef ik praktische tips voor thuis en op school door te kijken welke aanpassingen er gedaan kunnen worden, zodat het kind zich beter voelt. Ik volg hierin het kind. De kinderen leren beter omgaan met prikkels van buitenaf, krijgen meer zelfvertrouwen. 

Let wel! Coaching is niet hetzelfde als therapie. Over het algemeen graaf ik als coach niet in het verleden van een persoon en ga ik ook niet diep in op de problematiek. D.m.v. coaching zorgen we ervoor dat er manieren worden gevonden de persoonlijke effectiviteit te vergroten, zodat de doelen die het kind of de jongere wil bereiken, behaald kunnen worden. Wanneer er sprake is van een dieperliggende hulpvraag dan adviseer ik de integratieve therapie. 

Waar en wanneer vindt de ondersteuning plaats?

Er zijn verschillende mogelijkheden. De sessies vinden doorgaans in mijn praktijkruimte plaats aan de Amsterdamseweg 115.  Afhankelijk van voorkeur en/ of afspraken bijvoorbeeld bij lichaamswerk kan ik gebruik maken van de sportzaal van Healthclub Heijenoord.

Verder kunnen de coachingsessies desgewenst met je kind ook op de eigen school en onder schooltijd plaatsvinden. In dat geval is wel toestemming van school nodig. Ook is het dan belangrijk dat er een ruimte is waar ik rustig en ongestoord met je kind kan werken. Zeker als de problemen ook (of voornamelijk) voorkomen op school is dat doorgaans geen enkel probleem. De ondersteuning is laagdrempelig en kortdurend van aard.

De therapie vindt plaats in mijn praktijkruimte.

U kunt mij vrijblijvend bellen of mailen en uw (hulp)vraag voorleggen.

Met warme groet,

Emmy

 

Nieuws

 • KANpraktijk heeft een 'Ik leer leren' certificaat!

  Maak gerust een afspraak voor een oriënterend gesprek voor meer informatie.

  Lees meer
 • Coaching of therapie

  Coaching is niet hetzelfde als therapie! Over het algemeen graaf ik als ...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Kinderyoga

  Wat is Kinderyoga

  Privélessen en therapeutische kinderyoga

  Lees meer
 • Coaching of therapie

  Coaching of therapie

  Wat is het verschil?

  Lees meer
 • Leerondersteuning en 'Ik leer leren'

  Coaching i.c.m. leerondersteuning

  Wat is 'Ik leer leren?'

  Lees meer