• yoga-kids

  Kinderyoga

Kinderyoga

Bij KANpraktijk! Privélessen en therapeutische, holistische Kinderyoga!
Voor ieder kind vanaf 6 jaar dat het fijn vindt of het nodig heeft een aantal lessen individueel begeleid te worden. Tijdens die lessen is mijn aandacht volledig gericht op wat het kind nodig heeft. De lessen zijn in pakketten van 5 en 10, maar ook los te verkrijgen en worden gegeven in de Yogazaal van Healthclub Heijenoord. Zie  tarieven voor prijsinformatie.

Iets is holistisch wanneer er naar het geheel wordt gekeken en niet naar de som van de verschillende onderdelen waaruit iets is opgebouwd.  Bij holistische Kinderyoga wordt het kind in zijn totaliteit benaderd. Thema’s die op een speelse manier aan de orde kunnen komen zijn: het ontdekken van eigen kracht en mogelijkheden, vinden van balans, verhogen van concentratie, tot rust kunnen komen (ontspannen en loslaten), ontwikkelen van vertrouwen, voelen/leren neerzetten van eigen grenzen. D.m.v. yogahoudingen, spel, visualisatie, ademhalingsoefeningen worden deze thema’s uitgewerkt op een manier die aansluit bij de belevingswereld van het kind, waarbij rekening gehouden wordt met het niveau en tempo dat het kind aan kan.

Therapeutische Kinderyoga; Alvorens er met therapeutische kinderyoga zal worden gestart vindt er een intakegesprek plaats.
In dit gesprek worden uw vragen en wensen besproken en wordt bekeken of therapeutische kinderyoga geschikt is voor uw kind. Therapeutische Kinderyoga kan een positieve bijdrage leveren zonder nadruk op een diagnose. We sluiten aan op de belevingswereld van het kind, waardoor het zijn eigen ruimte en grenzen leert ontdekken en respecteren op een speelse wijze. Binnen Therapeutische Kinderyoga wordt gewerkt met yogahoudingen, concentratie- en ademoefeningen, helende verhalen, oefeningen voor de hersenhelften, HartFocus, massagetechnieken en creatieve verwerking.

 

 

 

Nieuws

 • KANpraktijk heeft een 'Ik leer leren' certificaat!

  Maak gerust een afspraak voor een oriënterend gesprek voor meer informatie.

  Lees meer
 • Coaching of therapie

  Coaching is niet hetzelfde als therapie! Over het algemeen graaf ik als ...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Kinderyoga

  Wat is Kinderyoga

  Privélessen en therapeutische kinderyoga

  Lees meer
 • Coaching of therapie

  Coaching of therapie

  Wat is het verschil?

  Lees meer
 • Leerondersteuning en 'Ik leer leren'

  Coaching i.c.m. leerondersteuning

  Wat is 'Ik leer leren?'

  Lees meer